Ευτυχώς ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ακόμη...


Πριν λίγες ώρες, ακούγοντας το τραγούδι «Καλημέρα Ελλάδα» από τον Νίκο Βουρλιώτη, είδα δίπλα στις «διαφημίσεις» άλλων τραγουδιών, ένα βίντεο-τραγούδι με τίτλο «Γ**Ω ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ». «Τι είναι αυτό;», ήταν η πρώτη μου σκέψη. Όπως ξέρετε, δεν αφήνω τίποτα χωρίς να το ψάξω, καθώς θέλω να έχω άποψη για όλα και το έχω πληρώσει άπειρες φορές αλλά συνεχίζω, πιστεύοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μην επαναπαύεσαι. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το ακούσω για να σχηματίσω κι εγώ με τη σειρά μου γνώμη. Παρακάτω έχω τις απόψεις μου για το θέμα και επιπλέον παραθέτω δύο βίντεο. Το ένα με το άθλιο αυτό τραγούδι και το δεύτερο με την έκθεση μιας μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου, την οποία θα συνδέσω παρακάτω με το θέμα.

Τι λέει; Θεέ μου, τι λέει;!! Ακούω καλά; 


Στίχος: Τους δώσαμε φαί και ελληνική παιδεία


Σχόλιο: Τους δώσαμε φαί και ελληνική παιδεία; Μακάρι να πηγαίναμε κι εμείς σε άλλη χώρα και να δουλεύαμε όπως κι αυτοί! Γιατί μη σχολιάσω το πόσο άξεστους μας λένε οι ξένοι και, μεταξύ μας, δεν έχουν και εντελώς άδικο, έτσι; Δε λέω ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, υπάρχουν και οι αλλοδαποί-εγκληματίες όπως ΑΚΡΙΒΩΣ και οι Έλληνες! Όπως και το αντίθετο: έλληνες που εργάζονται σκληρά. Μην ξεχνάμε όμως ότι ακόμη και για τη συμπεριφορά τους (και τη συμπεριφορά μας), υπάρχουν κάποιες αιτίες… Που φυσικά εμείς οι Έλληνες -που «είμαστε καλύτεροι»- δεν κοιτάμε ΠΟΤΕ γιατί έχουμε μάθει να βλέπουμε μόνο και έτσι να κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να ψάχνουμε τι κρύβετε από πίσω, στο οποίο είναι και η ουσία… Και εννοείται πως όταν μας τα κάνουν αυτά παραπονιόμαστε! Ένας αλβανός εγκληματίας φτάνει για να βγάλει το όνομα σε όλους, η μειοψηφία όμως δεν είναι που έβγαλε και τους έλληνες άχρηστους; Αυτή είναι η ελληνική παιδεία που λες ότι τους δίνουμε; Να τη χαιρόμαστε!! 


Στίχος: όλα τα αλβανάκια πιάνουν χώρο στα θρανία


Σχόλιο: ανύπαρκτο, διότι ξέρετε πόσο με αγγίζει το θέμα με τα παιδιά... Τι να πω, όποιος έβγαλε το τραγούδι είναι πραγματικά ΑΜΜΟΡΦΩΤΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης…!!! Τι σου φταίνε τα παιδιά βρε γελοίε; Δε συνεχίζω γιατί θα γίνω πραγματικά ΠΟΛΥ κακιά.! 


Στίχος: Ψηφίστε τώρα νόμους, όχι στους αλβανούς και στους ξένους παρανόμους


Σχόλιο: Έχουμε που έχουμε τόσο «υπέροχους» νόμους, απορώ, πώς και δεν έχει ψηφιστεί ακόμα κάνας τέτοιος;; Γι’ αυτό το θέμα θα μπορούσα πραγματικά να πω χιλιάδες πράγματα… Θα μπορούσαμε απλώς να δεχόμαστε όσους μπορούμε ώστε να μην υπάρχει ούτε αντιπαλότητα ανάμεσά μας αλλά ούτε να μην έχουν κι οι άνθρωποι αυτοί να φάνε με αποτέλεσμα να γίνονται εγκληματίες κι εμείς πάλι να τους βρίζουμε και πάει λέγοντας… ή θα μπορούσαμε να δώσουμε κάποια ελάχιστα δικαιώματα σε αυτούς τους ανθρώπους για να μπορούν να ζουν σαν άνθρωποι χωρίς να χρειαστεί να έχουν ελληνική υπηκοότητα το οποίο να είναι προνόμιο μόνο δικό μας. Αλλά.. Ελλάδα! Όταν τα βλέπουμε αυτά, ξέρουμε να αντιδράμε για τις ασχήμιες της, αλλά μπροστά στους αλλοδαπούς η Ελλάδα δεν έχει τίποτα το αξιόμεμπτο! Περιττό να πω πάλι για την ελληνική παιδεία, έτσι;


Στίχος: Συγνώμη Ελλαδίτσα μου, συγνώμη, αλλά τρομπάρεις


Σχόλιο: Είπες και κάτι σωστό…


Στίχος: Ελλάδα σημαίνει «ΠΑΤΡΙΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ»


Σχόλιο: Όχι φίλε μου… Λάθος σου τα είπανε! Δε σημαίνει αυτό η λέξη Ελλάδα! Ελλάδα σημαίνει «ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ (και όχι ΠΑΤΡΙΣ = εθνικισμός)-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ αλλά και/με ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ» Αυτό είναι Ελλάδα… Ή καλύτερα για σένα, αυτό ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και λυπάμαι που δεν είναι γιατί απογοητεύεις εμένα και όποιος άλλον πραγματικά ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ!! Γιατί όταν είσαι φιλόπατρις -αν έχεις πάει σχολείο και ξέρεις τι σημαίνει η λέξη- ξέρεις καλύτερα απ’ όλους να υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου αλλά και να αντιδράς όπου πρέπει κάθε φορά. Αλλά εσύ μάλλον έχεις μπερδέψει το πότε αντιδράμε για καλό και πότε για κακό.! 


Στίχος: Δεν είμαι ρατσιστής, Έλληνας μόνο είμαι, ανώτερους απ’ όλους νιώθω κι έτσι σίγουρα είναι


Σχόλιο: Νομίζω απάντησες μόνος σου για το αν είσαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ή Έλληνας… Τώρα για το αν είμαστε ανώτεροι ή όχι διάβασε όλη την ανάρτηση…!! 


Στίχος: Είχαμε Παρθενώνα κι αυτοί ζούσαν στις σπηλιές. Μανδύες εμείς φοράγαμε κι αυτοί προβιές. Αλέξανδρο είχαμε και Λεωνίδα και Περικλή κι αυτοί ήταν ξυπόλυτοι χωρίς γραμματική. 


Σχόλιο:  Εδώ πραγματικά ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΑ! Σκέφτηκα τόσα τόσα τόσα πράγματα… Αλλά δε θα μιλήσω πάλι για την παιδεία των Ελλήνων. Το μόνο που θα πω είναι συγχαρητήρια σε αυτόν που έγραψε το τραγούδι και σε όποιον άλλον το τραγουδά και το πιστεύει, που συνεχίζουν αυτή την τόσο σημαντική και πλούσια παιδεία που μας κληροδότησαν τα πρόσωπα που αναφέρονται. Συγχαρητήρια! Ευτυχώς που δεν βλέπει από μια μεριά ο Περικλής για την κατάντια μας και για το τι παιδεία έχουμε και πως την επιβαλλουμε στους άλλους! Αλλά γιατί να μην έβλεπε μπας και σας μάζευε; 
Ακούγοντας το τραγούδι πέρασαν από το μυαλό μου χιλιάδες σκέψεις ώσπου πάλι απογοητεύτηκα και είπα ότι αυτή η χώρα δε θα πάει ποτέ μπροστά, οι πολίτες της θα συνεχίσουν να είναι ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ και πως δε θα ζήσουμε ποτέ αρμονικά όπως πάντα ονειρευόμουν από παιδί ακόμη… Διότι δεν ξέρω τι έχω δείξει μέχρι τώρα, που λέω πάντα ότι είμαι αντιδραστική, αλλά η πραγματική ζωή δεν είναι το να αντιδράς στα πάντα… Πραγματική ζωή είναι το μετά, το πέρα από την αντίδραση… Όλα αυτά που έχεις κερδίσει… 

Μετά από αυτή την τελευταία σκέψη είπα να δω μερικά βιντεάκια από ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ και Λ. Λαζόπουλο για να επανέλθω και να μην ξεχάσω κι αυτά που ξέρω! Ψάχνοντας λοιπόν, βρήκα ένα στο οποίο ο κύριος Λάκης Λαζόπουλος διάβαζε την έκθεση μιας μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου, όπως αυτή την έγραψε στις απολυτήριες εξετάσεις του Ιουνίου και έπειτα την έστειλε η καθηγήτρια της στην εκπομπή (το βίντεο θα το βρείτε παρακάτω). Την ανακούφιση που ένιωσα δεν μπορώ να την περιγράψω… Εκτός από το γεγονός ότι «της έβγαλα το καπέλο», ήμουν τόσο περήφανη και συγκινημένη που υπάρχουν ακόμη τέτοιες φωνές και μάλιστα από εφήβους… Το έχω πει και θα το πω χιλιάδες φορές: τα παιδιά και τους εφήβους μη ΜΟΥ τα ακουμπάει κανείς!! Αφήστε τα παιδάκια ήσυχα! Μια ζωή τους κλείνετε το στόμα και τους επιβάλλεστε επειδή είστε μεγάλοι και τα ξέρετε όλα! Ε λοιπόν, αυτή η κοπέλα απέδειξε σε όλους μας (και στον «φίλο» με το τραγούδι παραπάνω) ότι είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένη από πολλούς που έχω γνωρίσει και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι οι μεγάλοι και θα έπρεπε να έχουν κριτική σκέψη… 

Συγχαρητήρια!! Ειλικρινά και όχι ειρωνικά αυτή τη φορά… Ευτυχώς!! Υπάρχει ακόμα έστω και ένας να μου αποδεικνύει ότι υπάρχουν και τόσα όμορφα πράγματα εκτός από την ηλιθιότητα κάποιων!! Γιατί θα ένιωθα πολύ περήφανη αν αυτό το παιδί ήταν κόρη ή μαθήτριά μου… Πόσο δεν μετανιώνω και θέλω να χαραμίσω όλη μου τη ζωή γι’ αυτά τα ιδανικά… Και που ξέρετε; Ίσως κάποτε να είναι στ’ αλήθεια πάνω απ’ όλα ο «μαθητής» στο ελληνικό σχολείο… Και ο συνειδητοποιημένος Έλληνας με παιδεία να είναι πάνω απ’ όλα στη ζωή… Γιατί τώρα ΔΕΝ είναι!! 

You Might Also Like

8 σχόλια/comments

 1. Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοια τραγούδια,πραγματική ντροπή,δε θέλω ούτε να το ακούσω,αυτά που έγραψες μου έδωσαν στίγμα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αμόρφωτοι,άξεστοι,απολίτιστοι και να το παίζουμε ακόμα απόγονοι των ενδόξων προγόνων...
  ντρέπομαι.πολύ.
  Πού είναι το ΕΣΡ;αν έπρεπε μία φορά να κάνει κάτι είναι να κατεβάσει αυτό το τραγούδι όχι να μοιράζει πρόστιμα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αργω να περασω μερικες φορες αλλα προσπαθω παντα να αφηνω ενα χαιρετισμο για καλη εβδομαδα σε ολους μας με υγεια και λιγοτερα προβληματα.
  δυστυχως ειναι θλιβερα ολα αυτα που συμβαινουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι, Δέσποινα.. Είναι μεγάλη ντροπή να σκεφτόμαστε έτσι! Όσο για το ΕΣΡ.. Τζάμπα σάλιο χαλάμε! Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου... Φιλιάάάάά... :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ έχεις και τους δικούς μου χαιρετισμούς! Θλιβερά δε λες τίποτα... Απελπισία είναι.. Να' σαι καλά!! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλησπέρα..! Τρείς λεξεις μου βγαίνουν.... Ντροπή, αίσχος, αηδία...

  "Μπορεί να έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να μπούν στα σπίτια μας και στις ζωές μας, αλλα είναι τόσο ριχοί τόσο ψέφτικοί που δεν θα καταφέρουν ποτέ να μπούν στις ψυχές μας. Δεν είμαι εγώ περισσότερο Ελληνας από κανέναν, ίσως μάλιστα να είμαι λιγότερο απο πολλούς.

  Αλλα δεν παύω να ανησυχώ για τις ρίζες αυτού εδώ του τόπου. Πόσο βαθιές είναι πλέον, άντέχουν τόση ξεφτίλα; Η θα σηκωθούν οι ήρωες, θα πάρει ο καθένας τους τον τάφο του παραμάσκαλα και δρόμο! Ισως ακόμα τα τόσα αριστουργήματα που έχουν γραφτεί να αρχίσουν να σβήνουν τις λέξεις απο τις σελίδες τους! Οι νότες να πάψουν να χορεύουν στα τραγούδια μας"

  Μια παλιά μου ανάρτηση....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μια παλιά μου ανάρτηση...

  Μπορεί να έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να μπούν στα σπίτια μας και στις ζωές μας, αλλα είναι τόσο ριχοί τόσο ψέφτικοί που δεν θα καταφέρουν ποτέ να μπούν στις ψυχές μας. Δεν είμαι εγώ περισσότερο Ελληνας από κανέναν, ίσως μάλιστα να είμαι λιγότερο απο πολλούς.

  "Αλλα δεν παύω να ανησυχώ για τις ρίζες αυτού εδώ του τόπου. Πόσο βαθιές είναι πλέον, άντέχουν τόση ξεφτίλα; Η θα σηκωθούν οι ήρωες, θα πάρει ο καθένας τους τον τάφο του παραμάσκαλα και δρόμο! Ισως ακόμα τα τόσα αριστουργήματα που έχουν γραφτεί να αρχίσουν να σβήνουν τις λέξεις απο τις σελίδες τους! Οι νότες να πάψουν να χορεύουν στα τραγούδια μας."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ουπς... μετα ειδα οτι έχεις έγκριση... επήσεις έβαλα και το παλιό URL του blog μου...... και παλι την καλησπερα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Gavakas

  Ωραίο το απόσπασμα της ανάρτησής σου. Όλοι είμαστε Έλληνες και δυστυχώς όλοι καταλήξαμε να ντρεπόμαστε για την Ελλάδα μας.. Αλλά το να την υποστηρίζουμε απλώς για να την υποστηρίζουμε στους αλλοδαπούς, αυτό δεν είναι φιλοπατρία αλλά εθνικισμός! Και όλοι ξέρουμε που καταλήγουν τέτοιοι φανατισμοί...

  Να' σαι καλά και συγνώμη που άργησα να απαντήσω στο σχόλιό σου..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή