Μία απορία... Οι δικές σας απαντήσεις..(;)Λύστε μου μία απορία: γιατί, ενώ όλοι είμαστε μόνοι μας και ακούμε παντού "δεν υπάρχει φιλία, έρωτας κτλ..", δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας; Γιατί μόνο κατηγορούμε τους άλλους; Γιατί μας είναι πιο εύκολο να τους κάνουμε κακό ή να τους μιλήσουμε άσχημα από το να πούμε κάτι όμορφο, το οποίο τελικά μας είναι απίστευτα δύσκολο να το εκφράσουμε; 

Φαντάζομαι ότι η λύση βρίσκεται σε αυτό που έχει πει η αγαπημένη Βαμβουνάκη στο βιβλίο «Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης» (βλ. παρακάτω «Απόσπασμα 1», θα το βρείτε και ΕΔΩ).. ή στο άλλο -επίσης δικό της- που είχα αναρτήσει πριν λίγες μέρες στο facebook για τους εγωιστές (βλ. παρακάτω «Απόσπασμα 2»)..

Αλλά το πρόβλημα είναι αλλού.. Ακόμη κι αν είναι έτσι, αν όντως η λύση είναι σε αυτά τα αποσπάσματα, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτόν τον «μίζερο εαυτό μας που μας στενεύει»; Γιατί όλο τον ψάχνουμε και δεν είναι πουθενά;;;....... Και πώς θα τον βρούμε; 

Περιμένω τα σχόλιά σας.....Απόσπασμα 1


«Αν στέρηση είναι να μην έχεις αυτό που επιθυμείς, ανικανοποίητο είναι να έχεις μεν αυτό που επιθυμείς, αλλά να μη σου προσφέρει τη γεύση που περίμενες να σου προσφέρει. Η απόκτησή του να αποδεικνύεται απογοητευτική. O άνθρωπος σήμερα μαραίνεται μέσα στην εποχή του ανικανοποίητου. Κι αν, όταν στερείσαι, μπορείς να ονειρεύεσαι και να προσδοκάς, μέσα στην ανικανοποίητη καθημερινότητα και τις απανωτές απογοητεύσεις -όχι απ’ αυτά που δεν έχεις αλλά απ’ αυτά που έχεις-, δεν ξέρεις πια τι ακριβώς να επιθυμήσεις.


Από παντού ακούς χείλη πικρά να συμπεραίνουν πως δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχει φιλία, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, αξίες, φιλότιμο. Οι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν τους αγαπούν. Είναι εξάρτηση να περιμένεις από τους άλλους να σου χαρίσουν την αγάπη. Η αγάπη όντως είναι η μεγάλη πλήρωση της ύπαρξης, αλλά μόνο όταν πρόκειται για αγάπη που δίνεις. Όσο κι αν αγαπιέσαι, το ανικανοποίητο θα επιμένει ζοφώδες στην καρδιά, αν αυτή η καρδιά δεν μπορεί να αγαπήσει. Γεμίζουμε μονάχα απ’ την αγάπη που εμείς δίνουμε, από την πίστη που ασκούμε, από όσα δικά μας χαρίζουμε. Ακόμη κι η ψυχή διά της απωλείας της κερδίζεται.

Είναι μοίρα ή ελεύθερη επιλογή η ικανότητά μας στο συναίσθημα; Πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή, γι’ αυτό και η καρδιά είναι διαρκώς θυμωμένη με τον μίζερο εαυτό μας που τη στενεύει. Κι αν είναι δύσκολο να βρίσκουμε αγάπες, είναι πολύ πιο δύσκολο να αγαπάμε· προϋποθέτει μεταστροφή της εγωιστικά εκπαιδευμένης προσωπικότητάς μας κάτι τέτοιο. Όσο την αρνούμαστε τη μεταμόρφωση, η επιδημία της ανίας και της κατάθλιψης εξαπλώνεται, σαν φάντασμα στοιχειώνει τη ζωή μας. Λέγεται πως: "Μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη…"...»Απόσπασμα 2

«Εγωιστής είναι τελικά ένας δειλός, τόσο δειλός που δεν μπορεί να κάνει τίποτα ουσιαστικό, ούτε να αγαπάει τον εαυτό του. Και εγωιστής δεν είναι εκείνος που αγαπάει τον εαυτό του, όπως επιπόλαια νομίζουμε. Εγωιστής είναι εκείνος που δεν αγαπάει τον εαυτό του. Που γι’ αυτό ακριβώς προσπαθεί να πείσει τους άλλους πως αξίζει, πως είναι σπουδαίος. Επειδή δεν το πιστεύει ο ίδιος. Αγωνίζεται με κάθε τρόπο να επιβάλει τούτη την καλή μαρτυρία, ώστε η μαρτυρία να επιστρέψει στον ίδιο και να γλιτώσει από την αυτοαμφισβήτηση. Γι’ αυτό άλλωστε ο εγωισμός ενέχει βία. Γιατί κουβαλάει αγωνία΄ανάγκη και τρόμο πτώσης στο εσώτερο κενό».


You Might Also Like

2 σχόλια/comments

  1. αν θελεις Χριστινα :a place called gratitude στο arcs en ciel .kαλο σου βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλη η αναρτηση σου και το βιβλιο τα λεει ολα πιστευω.
    Για να παρεις αγαπη πρεπει να εισαι ετοιμος να δωσεις και πρεπει να τα εχεις βρει με τον εαυτο σου Σιγουρα θελει πολυ συζητηση ολο αυτο.
    Tα πιο ομορφα Χριστουγεννα ευχομαι να περασεις κοντα μ αυτους που αγαπας και οτι ποθησεις να'χεις.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υγεια και οσα περισσοτερα χαμογελα μπορουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή