Για όλα φταίνε οι μετανάστες: Η κλασική ελληνική μη-λογική στο μεγαλείο της

Προσπαθώ να καταλάβω τόση ώρα πού κολλάει η υπογεννητικότητα με τους μετανάστες. Τι ακριβώς προσπαθεί να κατηγορήσει, ότι δεν υπάρχει φοροαπαλλαγή στους Έλληνες; Ή ότι δίνονται επιδόματα στους μετανάστες; Ή μήπως να μην τα δίνει στους μετανάστες εφόσον δεν τα δίνει και στους Έλληνες; Γιατί δε βρίσκω κανένα λογικό επιχείρημα που να μπορεί να συνδέσει αυτά τα δύο και κατ' επέκταση να στηρίξει αυτή την προπαγάνδα.
Η Ουγγαρία πρόβλημα με το μεταναστευτικό δεν αντιμετώπισε όπως η Ελλάδα, αλλά ακόμη κι έτσι, ενδεχομένως δίνει βοηθήματα σε μετανάστες και πρόσφυγες όπως κάθε ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τον εαυτό της (κι εγώ μετανάστης σε άλλη χώρα είμαι και βλέπω). Οπότε ακόμη και σε αυτό πίσω είμαστε, κι από ότι βλέπω δε θα μας πάρει χρόνια να γίνουμε κράτος όπως λέγαμε κάποτε, πάμε ακόμη πιο πίσω άρα μάλλον δε θα γίνουμε ποτέ.
Αλλά και πάλι, η υπογεννητικότητα και η οικονομική κατάντια στην Ελλάδα είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα. Θα πρέπει επιτέλους να μην συγχέουμε τα πάντα με το μεταναστευτικό και να σταματήσουμε να επιρρίπτουμε ευθύνες πάντα σε κάτι άλλο, αλλά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας (οι αιώνιοι έφηβοι) μιας και έχουμε μερίδιο για την κατάντια μας (μαζί με πολιτικό σκηνικό, φοροδιαφυγή, απληστία, κακή διαχείριση κτλ κτλ). Γιατί αυτά μας έφεραν εδώ. Πώς γίνεται να μας πετάνε στη μέση ένα "ήρθαν οι μετανάστες" και να τα ρίχνουμε όλα εκεί; Ποιος λογικός δεν καταλαβαίνει την ανοησία που κρύβεται πίσω από αυτό; Αποπροσανατολισμός και προπαγάνδα. Και τι νομίζουν ότι είμαστε για μας κάνουν ότι θέλουν και να προσηλυτίζουν στην ανοησία με αυτό τον τρόπο;
Όποτε μας βολεύει "εμείς οι Έλληνες φταίμε, οι ελληνικές τράπεζες που έδιναν δάνεια, οι Έλληνες πολιτικοί" κτλ, κι όταν μετά αναφέρονται οι μετανάστες είμαστε όλοι "η Ελλαδάρα και η Ελλαδάρα". Ας μαζευτούμε λίγο και ας σκύψουμε το κεφάλι να δούμε τί φταίει και επιτέλους να μάθουμε από την ιστορία και τα αμέτρητα λάθη μας. Και, κυρίως, να απορρίψουμε όσους συγχέουν ασύνδετα γεγονότα με στόχο να κοιμίζουν περισσότερο τα πλήθη και να προπαγανδίζουν. Αμμόρφωτοι δεν είμαστε πλέον, ας το πάρουν απόφαση κάποιοι που πετάνε ένα επιχείρημα με δύο ασύνδετα πράγματα και νομίζουν πως θα μας πείσουν. Περηφανευόμαστε και ως έξυπνος λαός, τρομάρα μας και στο τέλος θα καταλήξουμε να ντροπιάζουμε και τον πολιτισμό που είχαμε κάποτε.

You Might Also Like

0 σχόλια/comments